Burar för hundar

$_58Att förvara en hund eller valp i en bur när man är hemma, är aldrig tillåtet och bryter mot lagen. Detta gäller även för de hundägare som tycker att burar är ett bra sätt att visa att hunden har gjort fel eller som använder buren för att hunden ska ha en sovplats under natten. Det är alltså helt förbjudet att förvara en hund i en bur inomhus, även om det så bara är för en minut.

Egentligen finns det inte så mycket att säga när det kommer till hundburar, förutom att de är extremt förbjudna om hunden inte transporteras i en bil. Även när det gällerl olika typer av “lekhagar” är det inte tillåtet att hålla hunden instängd och enda tillåtna användningen för hagar eller burar, är att dörren är helt borttagen. På hunddagis förvaras oftast flera hundar i en och samma box, men dessa boxar är noga byggdna efter hundarnas storlek och beroende på hur många hundar som ska vistas. Det går inte att likna med de lekhagar man kan sätta upp inomhus.

För att skapa trygghet för den nya valpen eller bara kunna ge hunden lugn och ro, är det många som väljer att ändå ha någon typ av krypin för hunden att kunna gå undan till. Dock är det viktigt att komma ihåg att hunden själv ska kunna bestämma när det är dags att gå undan och inte du som ägare som bestämmer när det är time out eller vila.

Det enda tillfälle som det är okej att förvara hunden i en bur är under bilturer. Anledningen till att det är acceptabelt vid dessa tillfällen, är för att hunden ska kunna transporteras på ett säkert sätt. Idag finns det även hundbälten för de hundägare som vill kunna ha betydligt bättre uppsikt över hunden och vill att den ska kunna ha möjlighet att röra sig mer fritt. För att buren i bilen ska vara godkänd enligt lag, gäller det att den är placerad på ett sätt som gör att hunden får tillgång till både skugga och frisk luft under hela bilfärden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *