Köpa kaninbur

41+dLhofLyLPrecis som vilket annat husdjur som helst, behöver kaninen en bra livsmiljö för att kunna trivas och hålla en god hälsa. I denna text får du lära dig mer om vilken typ av bur som är att föredra, tips och råd, men även vilka rekommendationer eller lagar som gäller.

En djuraffär brukar anses som en väldigt trygg plats när det gäller att handla rätt typ av produkter till sitt husdjur och visst finns det en sanning i det. När det kommer till kaninburar är det dock en helt annan historia och de flesta burar som säljs anses faktiskt vara för små. Kaninen behöver en bur som är minst fyra gånger så stor som kaninen själv, vilket är ett bra mått att gå efter. Har man möjlighet att ha en ännu större bur än så är detta självklart bara till kaninens fördel.

Burar är inte speciellt billiga i inköp, åtminstone inte om man planerar att köpa buren helt ny. Köper man en begagnad bur eller får med en bur om man köper en kanin från en privatperson, är det viktigt att se till att buren är hel och att det inte finns några sprickor i botten eller vassa kanter som kan skada ditt nya husdjur. Tyvärr är det alldeles för många som dessutom har för små burar till kaninen och du bör därför inte ta emot en bur som du vet med dig är för trång. Denna bur kan fungera tillfälligt, men ta dig till närmaste djuraffär så snart som möjligt och investera i en som är tillräckligt stor.

En annan viktig sak att tänka på när man väljer bur, är var du vill ha dörren till buren. Vill man att kaninen ska kunna ta sig in och ut själv, väljer man den bur som har en dörr som öppnas utåt och nedåt, vilket kan bilda en liten ramp för kaninen att använda sig av. Vill du däremot känna dig trygg med att kaninen inte kan rymma iväg själv, bör du satsa på en bur som har luckan i taket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.