Transportera katten rätt

siames-katter-transportbur-kattungarNär man talar om kattburar eller transportburar till katter, brukar man kunna dela in dessa i två olika kategorier, vilket är hårda och mjuka. Oavsett vilken transportbur man föredrar så är det viktigt att tänka på att om buren ska användas under en bilfärd, måste man kunna dra ett bilbälte över eller igenom buren för att hålla den på plats.

Hårda – De hårda burarna är vanligtvis gjorda i ett plastmaterial där det finns en lucka där fram, men sidorna är helt stängda för att ge katten så mycket lugn och ro som möjligt. Det finns även hårda transportburar som mer liknar en typ av nät eller gallerbur, som ger katten möjlighet att titta ut åt alla olika håll. Välj den bur som passar din katt bäst! Är du osäker på vad din katt kan känna sig tryggast med, satsa på en heltäckt plastbur. Dessa burar passar alla typer av katter och ger den största tryggheten för djuret.

Mjuka – De mjuka transportburarna liknar mer en väska i utseende och format. Denna typ av transportväska/bur gör sig bäst när man ska ha katten i knät, t.ex. under tåg- eller i flygresan och det finns flera olika anledningar till detta. Att många väljer den mjuka buren kan bero på att den är lättare att ha i knät och betydligt mjukare för katten. En annan positiv sak är att katten kan känna av sin ägare betydligt bättre genom mjukt tyg än hård plast och detta kan ge en ökad trygghet och lugn.

En mjuk bur är mycket enkel att fälla ihop och ha med sig på resan, medan den hårda buren ger ett bättre skydd om du reser med bil. Det är svårt att säga vad man bör köpa och finns möjligheten kanske man faktiskt kan investera i båda. Mjuka och hårda transportburar är bra till olika typer av resor, vilket gör att det kan kännas skönt att kunna variera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.